Home » GTC tennisnieuws
WhatsAppFacebookLinkedInEmailShare

Vrijdagavond Gemengd GTC 1 gaat lekker!
Met al 2 spannende competitierondes tegen W.T.C. en T.V. Ruurlo achter de rug, was vrijdagavond 17 april het team van T.V. Neede 3 de volgende tegenstander.

De wedstrijd werd begonnen met de 2 dubbel-partijen. Geke en Sandy wonnen de dames-dubbel overtuigend met 6-3 en 6-1. De heren Rob en Franklin maakten er een flinke strijd van met setstanden van 6-4 en 4-6. In de spannende super-tiebreak wisten ze uiteindelijk de winst toch naar zich toe te trekken. Na de koffie en met in ieder geval al 2 punten binnen, werd er gestart met de mix-wedstrijden.

In de wedstrijd van Rob en Sandy was er veel tegenstand van het team van Neede en waren er regelmatig mooie rally’s. Toch wisten zij de wedstrijd met 6-3 en 6-1 goed af te ronden. Geke en Franklin mochten samen de baan op. Zij wonnen de eerste set met 6-4. In de tweede set hadden zij wat meer moeite met hun tegenstanders, maar na een lange set wisten zij deze uiteindelijk toch naar zich toe te trekken met een stand van 7-6.

Met een 4-0 overwinning in de pocket gezellig nageborreld met bier en wijn en smaakten de bitterballen toch wel extra lekker!

GTC Heren 2 krijgt punten cadeau!
Zaterdag 18 april 2015 stond voor GTC heren 2 alweer de 2e thuiswedstrijd van het seizoen op het programma.

Na in de 1e wedstrijdronde, het 4e klasse onwaardige TC Zuid uit Doetinchem met 6 – 0 aan de zegekar te hebben gebonden, verheugden de heren van GTC 2 zich, na een vrije 2e speelronde, op een jofel partijtje tennis tegen de heren van TC Duiven. Helaas mocht het niet zo zijn.

Woensdag volgde eerst al een verzoek per mail uit Duiven, de wedstrijd om te mogen draaien en zaterdag uit tegen Lobith te spelen, omdat Duiven door onvoorziene omstandigheden waarschijnlijk maar 3 man op de been kon krijgen.

De wedstrijd tegen Duiven zou dan in de laatste speelronde op de Blanckenborg worden gespeeld. Een aantrekkelijk voorstel voor heren 2, want wie wil er niet thuis, voor de eigen fans, kampioen worden. Het was echter te kort dag om alles te regelen met Lobith. Kwam bij dat ook de 3e persoon van Duiven inmiddels geblesseerd was geraakt, waarna men aangaf überhaupt niet meer naar het stadje van plezier te komen en heren 2 de punten dus cadeau gaf.

Het kampioenschap komt nu wel heel dichtbij. Maar of het leuk is om op deze manier kampioen te worden? Nou eerlijk gezegd: ons maakt het niet uit.

meisjes zaterdagcompetitie GTC2
Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen TC Duiven op het programma. Kwart over acht ’s ochtends aanwezig zijn betekent half acht vertrekken. Kun je je voorstellen hoe laat de wekker afliep! Maar het zonnetje scheen en alle meiden hadden er zin in. We zullen Duiven eens wat laten zien – aldus Carlijn, Marlon, Marit en gastspeelster Nina. Er werd begonnen met de damesdubbel. Nina en Carlijn maakten er een mooie wedstrijd van. Veel rallys en slim gespeeld. Ze wonnen met 5-7 en 2-6. Marlon en Marit moesten even opwarmen. De eerste set werd verloren met 6-2. Maar eenmaal goed warm en wakker wonnen ze de tweede set met 4-6. De derde set was enorm spannend maar werd helaas verloren met 7-6. Daarna konden alle enkels tegelijkertijd worden gespeeld. Alle meiden waren enorm aan elkaar gewaagd. De games duurden lang en er waren mooie rallys. Nina haalde er nog een derde set uit, maar verloor deze net met 7-6. Ook Carlijn (6-4, 6-4) Marlon (7-5, 6-4) en Marit (7-6, 6-4) konden helaas niet de winstpunten meenemen naar Groenlo. Maar zoals je aan de setstanden kunt zien, waren het prachtige wedstrijden om naar te kijken. Komende zaterdag 25 april spelen de meiden van de GTC2 thuis tegen Ermelo. Supporters zijn altijd welkom!