Home » Grolse Boys komt tekort
WhatsAppFacebookLinkedInEmailShare

Grolse Boys begon afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Achilles Enschede met ongeveer dezelfde opstelling als vorige week tegen de Blauwwitters. Alleen was Johannes Pfeifer vanwege een blessure niet beschikbaar en Maikel Nuchter moest werken. Jordi van Lochem begon daardoor in de basis als linksback.

De eerste gevaarlijke actie was van de thuisploeg. Een hard schot van dicht bij ging recht op de keeper af. Een paar minuten later kwam Grolse Boys helemaal goed weg. Drie grote kansen in één aanval kreeg Achilles. Het eerste schot werd nog gered door Sebastiaan van Beugen, het tweede kwam tegen de lat en het derde tegen de paal. Daarna kon de geschrokken verdediging de bal wegwerken.

Vijf minuten later kreeg Grolse Boys via Youri Klein Goldewijk een goede mogelijkheid. Zijn kopbal uit een corner ging echter net naast. Een mooie actie van Ronald Wagendorp leverde slechts een slap schot op met zijn zwakke rechterbeen. Na een half uur spelen moest Nick Berentsen gewisseld worden vanwege een dijbeenblessure. Ramon Janssen was zijn vervanger.

De verdediging van Grolse Boys kwam nu steeds meer onder druk te staan. Een aanvaller van Achilles wist de achterlijn te halen en legde de bal daarna mooi terug, waardoor heel gemakkelijk de 1-0 op het scorebord werd gebracht. Even later ging Jeffrey Firing uit frustratie te fel een duel aan, wat hem onnodig een gele kaart van de goed leidende scheidsrechter opleverde.

Vijf minuten voor rust kreeg de thuisploeg een corner. De meeste corners werden kort genomen en leverde enkele malen veel gevaar op. De eerste keer zelfs een doelpunt. Daarna kreeg Jeffrey nog een mogelijkheid, maar een overtreding op hem op de rand van het zestienmetergebied werd echter
niet bestraft. Het laatste wapenfeit voor de rust kwam op naam van Achilles; een afstandsschot kwam op de bovenkant van de lat.

Op de werkhouding van de meeste Groenlose spelers was deze wedstrijd niets aan te merken. Hard werken was het enige wat hen kon redden tegen het goede combinatiespel op dit kunstgrasveld. De thuisploeg is gewend daarop te spelen en wist het Grolse Boys dan ook regelmatig onder druk te zetten.

Direct na de rust kwam een boogballetje van Jorn Groot Zevert terecht bij Eduardo De Sousa Cavalcante, maar zijn schot kon net nog gekeerd worden door de keeper van Achilles. De daaropvolgende corner van de thuisploeg was weer gevaarlijk, en de bal kwam andermaal op de de lat. Ook de volgende aanval, via de snelle rechtsbuiten, werd gevaarlijk, maar Sebastiaan kon uitstekend redding brengen.

Een half uur voor tijd moest Yordi vanwege een kuitbeenblessure opgeven. Menno ten Have was zijn vervanger. Een kwartier voor tijd kwam de bal bij de linksbuiten van Achilles terecht. Ramon Janssen kon hem niet bijbenen en doordat Daan Schuurmans hem moest ondersteunen, kwam er ruimte midden voor het doel, waardoor de bal daarna gemakkelijk ingetikt kon worden.

De eindstand van 3-0 was daarmee bereikt en de wedstrijd wel gespeeld. Grolse Boys probeerde nog wel de eer te redden, maar het bleef eigenlijk bij een mooie kopbal van laatste man Daan Schuurmans die echter een prooi was voor de keeper van de thuisploeg. Volgende week is Grolse Boys vrij, waardoor de blessures wat meer tijd krijgen om te herstellen. Een week later speelt Grolse Boys een thuiswedstrijd tegen Sportclub Glanerbrug.