GROENLO – Na de kerstvakantie traden de dames B1 van handbalvereniging Grol aan voor de tweede ronde van de competitie.

De vorige wedstrijd tegen Erix B2 hebben ze met 17-9 gewonnen, op dit moment staat Grol op de vijfde en Erix op de zesde plaats. Door de buutavond en -middag in Grolle moesten ze 2 speelsters missen. Gelukkig hoefde de D1 niet te spelen en waren hiervan 2 speelsters bereid om met hen mee te doen. Heel fijn was het meegekomen publiek uit Grolle bij deze streekderby.

De wedstrijd kende een moeizame start met gelijk een 1-0 achterstand. De verdediging stond niet goed en de aanvallen waren saai. De scores kwamen aan beide kanten niet echt op gang en de meiden gingen de rust in met een 5-3 achterstand.

In de rust heeft de coach met de dames besproken waar de pijnpunten lagen, ze moesten meer vertrouwen en geloof in zichzelf hebben, een betere verdediging neerzetten, gevarieerde aanvallen opzetten en meer snelheid in het spel brengen. Dit is goed overgekomen zoals te zien was in de tweede helft. De doelpunten kwamen eindelijk de kant van HV Grol op. De wedstrijd werd gewonnen met 15-8, dus blijft Grol op de vijfde en Erix op de zesde plaats staan.

Zaterdag 28 januari speelt de B1 een thuiswedstrijd tegen Pacelli uit Zieuwent om 18.00 uur. Publiek jullie zijn weer van harte welkom! Komen jullie ons aanmoedigen?