GROENLO – Dit weekend speelden de dames van handbalvereniging Grol een uitwedstrijd op zondag in Albergen tegen het team van de Tukkers.

Vol goede moed werd aan de wedstrijd begonnen, er was ook dit keer weer kans op winst. Ondanks dat HV Grol in het begin van de wedstrijd nog op een kleine voorsprong kwam (5-6 en 6-8), oogde het team niet fit. Dit was goed te merken in de verdediging waar niet scherp genoeg werd gespeeld, waardoor de aanvalster van de Tukkers veel schotpogingen werd geboden. Het team uit Albergen maakte hier gebruik van.

Aanvallend werden er in het eerste deel goede kansen gecreëerd en ook benut, maar naarmate de wedstrijd vorderde ging dit moeizamer, hierdoor werd de ruststand 14-10 in het voordeel van de Tukkers.

In de rust was iedereen ervan overtuigd dat er een schepje bovenop moest om voor een beter resultaat te gaan. Het spelbeeld bleef helaas hetzelfde en het team van de Tukkers speelde zich naar een 20-13 voorsprong. Dit was wel een beslissende tik die de dames van HV Grol moesten incasseren.

Toch gaven ze de moed niet op en probeerden door enkele positiewisselingen de stand een beter aanzien te geven. Verdedigend kreeg het meer vat op het aanvalsspel van de thuisploeg en aanvallend werden er goede situaties uitgespeeld. Hierdoor kwam HV Grol terug, echter de achterstand was te groot om voor een verrassing te zorgen. Uiteindelijk werd het 24-20 voor het team van de Tukkers.

Gezien de hele wedstrijd liep HV Grol tegen een verdiende nederlaag aan, het was het vandaag allemaal net niet. Met de wetenschap dat het veel beter kan gaat het team zich opmaken voor de laatste wedstrijd van 2022 en wel aanstaande zaterdag thuis tegen DHV uit Delden om de eerste helft van de competitie goed af te sluiten.