28 april 2024
Home » Grol 3 heeft belangrijke zege behaald op de nummer 2 van de ranglijst, Concordia Wehl 2.

467

WEHL/GROENLO – Grol 3 is vandaag afgereisd naar Wehl voor de belangrijke wedstrijd in de strijd om de eerste plaats tegen Concordia Wehl 2. Aangekomen op het complex van Concordia is het direct omkleden en ons klaar maken voor de wedstrijd. Er is een vol wedstrijdprogramma, dus is er weinig tijd voor de warming-up. Ondanks de herfstachtige weersomstandigheden van afgelopen week spelen wij vandaag op het prachtige kunstgrasveld. Om 15:00 uur wordt er in de regen afgetrapt voor de wedstrijd. Het is eigenlijk direct wel duidelijk dat beide teams voor de winst willen gaan. Ondanks een wat rommelig begin van de wedstrijd. Grol is in het begin van de wedstrijd nog wat zoekende naar de organisatie. De eerste echt grote kans is dan ook voor Concordia, een fout op het middenveld resulteert in een diepe bal op de spits die een vrije doorgang heeft richting het Grol doel. Doelman Barry weet 1 op 1 de bal perfect te keren.

Ondanks deze serieuze waarschuwing is Grol nog niet voldoende scherp en maakt nog geen minuut later wederom een fout in de opbouw die dit keer wel wordt afgestraft. De spits weet vrij door te komen en weet met een bekeken schuiver Barry kansloos te laten, 1-0 in de 8ste minuut. Grol krijgt na deze tegentreffer de organisatie beter op orde, dit mede doordat Concordia zich na deze voorspong zich meer laat inzakken. Grol heeft na een kwartier voetballen een speloverwicht maar komt nog niet tot grote kansen. Concordia staat verdedigend sterk en probeert in de omschakeling er snel uit te komen. De achterhoede onder leiding van Youri en Kevin weten de controle te houden. Grol kan veelvuldig van achteren opbouwen en weet steeds betere mogelijkheden te creëren. In eerste instantie zijn er doelpogingen van Ronald, Teun en Niek. Zij missen de precisie of het is de doelman van Concordia die redding weet te brengen. Grol blijft goed voetballen en het is uiteindelijk Ronald die zich weet vrij te spelen op de rand 16 meter en met een goed schot in de verre hoek de doelman van Concordia kansloos laat, 1-1 in de 25ste minuut. Na deze gelijkmaker gaat Grol op zoek naar de mogelijkheid om voor rust nog op voorsprong te komen. Youri is met een kopbal dichtbij maar ziet zijn inzet door een verdediger van Concordia op de doellijn worden gekeerd. Grol gaat met een goed gevoel voor de rust naar de kleedkamer.

De 2de helft begint Grol direct sterk en zoekt direct weer naar de aanval. Het is Ronald die goed in het centrum wordt aangespeeld en eigenlijk moet scoren maar ziet zijn inzet deels gekeerd worden door de doelman waarna een verdediger de bal tot corner verwerkt. Het is uiteindelijk Khalid die deze cornerbal voor de voeten krijgt en de bal van dichtbij hard binnenschiet. Grol pakt een verdiende voorsprong in de 50ste minuut van de wedstrijd, 1-2! Na deze voorsprong van Grol zal Concordia aan de bak moeten om in ieder geval een gelijkmaker te kunnen forceren. Concordia verlaat langzaam de verdedigende linies en zoeken meer de aanval. Dit geeft Grol meer ruimte in de aanval. Het spel gaat in deze fase van de wedstrijd meer gelijk op. Grol krijgt een aantal goede mogelijkheden om de voorsprong te vergroten maar scherpte ontbreekt. Ronald is met een goed schot het dichtst bij een doelpunt maar ziet de bal op de lat belanden. Concordia neemt steeds meer risico en weet zo de organisatie van de Grol te ontregelen. Zo richting het eind van de wedstrijd wordt het aan de Grol zijnde voetballend wat rommeliger. Doelman Barry moet nog een keer handelend optreden om een inzet van Concordia te keren. Concordia heeft wel meer druk en verdiend een aantal corners maar kan niet echt heel gevaarlijk meer worden. Doordat iedereen aan de Grolzijde hard werkt blijft het verdedigend overeind en weet hiermee de belangrijke winst over de eindstreep te brengen. Grol neemt de 3 punten mee naar Groenlo en behoud de koppositie in de competitie!