GROENLO – Grol is uitgeschakeld voor de nacompetitie en speelt alleen nog voor de eer en een goede eindklassering. VDZ behaalde vorig weekend de tweede periodetitel en voor hen stond er deze wedstrijd, gezien de stand, ook, behalve de eer, niets op het spel. Ondanks de goede wil, leek de echte drive om te winnen daardoor bij beide ploegen te ontbreken. De eerste helft was voor Grol, de tweede voor VDZ. Beide teams scoorden één keer. De eindstand derhalve: 1 – 1. Gezien de gehele wedstrijd een terechte uitslag.

Voor nog geen 100 toeschouwers, waarvan het merendeel uit Groenlo, begon Grol zonder de geblesseerde Luc Berentsen, maar met Michel Kamphuis weer in de basis. Grol speelde verzorgd, liet de bal goed rondgaan en probeerde van achter uit op te bouwen. De weg naar het doel van VDZ was echter vaak te lang en uitgespeelde kansen waren er eigenlijk niet. VDZ speelde wat meer op de counter en was vaak met een paar passes voorin. De eerste grote kans was voor VDZ. Na een kwartier verlengde Japser Nuininga een voorzet rakelings naast het doel van Wessel Baarslag. Halverwege de eerste helft was het toch Grol dat op voorsprong kwam. Een cornerbal van Dudu belandde bij Mart Willemsen. Zijn schot werd nog geblokt, maar in de rebound wist Mart Zieverink binnen te schieten: 0 – 1.

Grol trok hiermee ook de wedstrijd naar zich toe. Wessel Baarslag stond weer soeverein te keepen. En de verdediging bestaande uit Doné Emaus, Ramon Landewers, Mart Willemsen en Bjorn te Braake stond steeds goed opgesteld, waren hun tegenstanders de baas, straalden rust uit en zorgden vaak voor een goede opbouw. Voorin werd er vroeg gestoord, waardoor Grol de bal vaak op het middenveld al had veroverd. Maar zoals gemeld leverde dit geen uitgespeelde kansen op. VDZ kreeg nog wel een vrije kopkans maar deze belandde in de handen van Wessel. Vlak voor rust was er weer een corner van Dudu nodig om een kans te creëren. De corner kwam bij Mart Willemsen terecht, maar zijn schot belandde op de voeten van de jonge keeper van VDZ Kwint Ceelen.

Na rust ging Grol op dezelfde voet verder. Wouter Rexwinkel kreeg nog een kopkans, maar miste de bal. Dit luidde een rommelige fase in voor Grol. Joris Schemkes van VDZ maakte hier goed gebruik van. Na twee keer de bal over een Grol verdediger heen te wippen, krulde hij de bal loepzuiver over de grond in de hoek. Wessel Baarslag was kansloos: 1 – 1. Grol kwam hier niet meer uit. VDZ drong meer en meer aan. Trainer Sander Hoopman wisselde twee keer en ging achter één op één spelen. Dit leverde twee kansen op voor de ingevallen Jordy Oonk. Een voorzet van Michel Kamphuis bij de tweede paal raakte hij echter niet goed. En een laag schot van Jordy ging jammergenoeg net naast. Aan de andere kant kreeg VDZ door de ruimte ook nog een aantal goede kansen. Schoten van Max Burgers en Gedeon Geertruide werden echter vakkundig door Wessel gepareerd.

Eindstand derhalve 1 – 1. Op basis van de eerste helft te weinig. Gezien de gehele wedstrijd een terechte uitslag.

Komende zondag speelt Grol weer in Arnhem. Dan is MASV de tegenstander. MASV verloor vandaag van medekoploper DCS en moet volgende week winnen om kans te houden op het kampioenschap. Aanvang 14.00 uur.