Home » Grolse Boys toont veerkracht
WhatsAppFacebookLinkedInEmailShare

GROENLO – Iedereen was benieuwd hoe Grolse Boys, na de slechte wedstrijd tegen Daarle en het zware carnavalsweekend, voor de dag zou komen. Het zottenfeest werd dit jaar bovendien extra gevierd omdat Daan Schuurmans door de Grolse Tönnekes tot jonkheer was uitgekozen. Tot en met woensdag was de selectie dan ook niet echt aanspreekbaar. Afgelopen donderdag werd er dan nog wel redelijk getraind, maar de vraagtekens waren zaterdag zeker niet verdwenen. De selectie was voor deze wedstrijd tegen PW ook nog eens erg smal; Ronald Wagendorp was geschorst en Nick Berentsen moest werken. En zo zat er die middag slechts een reservespeler op de bank. Ook de begeleiding was geminimaliseerd; Hans Levers was ziek en Arjan Paf was die morgen vader geworden (van dochter Lara).

Er werd door de reeds genoemde redenen niet geweldig gevoetbald, maar de inzet maakte veel goed. Na een kwartier spelen kreeg Grolse Boys twee goede mogelijkheden. Beide keren kwam een pass van Eduardo De Sousa Cavalcante bij Maikel Nuchter terecht, maar beide doelpogingen werden door de keeper van PW tot corner verwerkt. Uit die eerste corner kreeg Jorn Groot Zevert de bal mooi op zijn slof, maar jammer genoeg ging de bal via de rug van Ramon Janssen net over. In de twintigste minuut kreeg Maikel de bal, ondernam een doelpoging, maar raakte de bal niet goed. Hij werd echter totaal niet gestoord en kon voor een tweede keer schieten. Nu ging het prima en had de keeper van PW het nakijken. Het stond 1-0 voor Grolse Boys.

Na een half uur spelen maakte Jorn een mooie actie, die hij afsloot met een mooi schot, maar de keeper van PW kon nog net redding brengen. De terugspringende bal had bovendien zoveel effect meegekregen dat Ramon een grote scoringskans niet kon verzilveren. Tien minuten later werd het bijna 2-0. Een combinatie, tussen zo ongeveer alle aanvallers, werd afgesloten met een strak schot van Luc Berentsen, maar de bal kon door de keeper van PW net nog tot corner verwerkt worden. Tussendoor werd het ook wel enkele keren gevaarlijk voor het doel van Sebastiaan van Beugen, maar echte uitgespeelde kansen kreeg PW niet. Op basis van de beste kansen, was de ruststand van 1-0 dan ook terecht. De tweede helft verliep ongeveer hetzelfde als de eerste helft. PW drong wel aan, maar de beste kansen waren voor de thuisploeg. Zo werd in de 65e minuut een vrije trap van Eduardo door Luc mooi ingekopt en de gekeerde bal werd door Ramon via een snoekduik net naast gekopt.

Pal daarop kreeg PW een goede kans. Martijn van de Wiel kon de bal niet goed weg werken, waardoor de aanvaller van PW vrij in kon schieten, maar Sebastiaan wist via een reflex redding te brengen. Tien minuten voor tijd werd good old Sasha Milutinovic nog ingebracht. Hij had tussendoor zijn voetbaltas opgehaald en kon nog even hulp bieden. Ofschoon hij de 40 jaar al gepasseerd is, kon hij nog goed meekomen. In de laatste 5 minuten kreeg Grolse Boys via Ramon nog twee mooie kansen. Eerst kwam een lange pass van Maikel Nuchter bij hem terecht, maar zijn vermoeidheid weerhield hem om zijn actie doeltreffend af te sluiten. Daarom nam hij even later een vrije trap van Luc direct op zijn slof en belandde zijn schot prachtig in de bovenhoek. Daarmee werd de eindstand 2-0 voor Grolse Boys. Hiermee is bewezen dat hard werken dus een goede basis is voor een overwinning.

Als Grolse Boys zo weet door te gaan dan kan ze haar 6e plaats op de ranglijst handhaven of zelfs versterken. De volgende week is de thuisploeg vrij, daarna staat de thuiswedstrijd tegen koploper ASV’57 op het programma.