GROENLO – Zaterdagavond speelden de dames van handbalvereniging Grol een thuiswedstrijd tegen De Lutte, dat op de tweede plaats in de eerste klasse staat.

HV Grol kon vrijuit spelen. Het begon prima aan de wedstrijd en speelde zich naar een 3-1 voorsprong. Het team van De Lutte liet zien niet voor niets hoog te staan en kwam goed terug tot 4-5. Tot 5-6 ging het gelijk op, maar daarna was het De Lutte dat via goed spel het de dames van HV Grol lastig maakte. Bij de rust stond het hierdoor 8-13 in het voordeel van de bezoekers.
De wedstrijd was nog niet gespeeld en er waren mogelijkheden voor een beter resultaat, want het spel van de dames van HV Grol was prima.

Vol goede moed en een goede instelling werd de tweede helft begonnen en HV Grol verkleinde de achterstand tot 11-14. Dichterbij kwam de thuisploeg echter niet. Het team van De Lutte speelde aanvallend met veel dreiging waar HV Grol alle zeilen bij moest zetten. Aanvallend speelde HV Grol vol overgave en wist zich goede mogelijkheden te creëren. Met deze mogelijkheden ging het niet goed om, 5 strafworpen en 2 uitgespeelde overtalsituaties werden onbenut gelaten. De Lutte bleef de kansen wel benutten, hierdoor werd het een einduitslag van 17-26. Deze is geflatteerd en er had meer ingezeten, mede door de zeven 100% kansen die niet werden verzilverd door HV Grol. Een wedstrijd van gemiste kansen die fataal werden, maar toch prima ingezette en uitgespeelde aanvallen wat mogelijkheden geeft voor de komende wedstrijden. De eerste 2 weken zijn er geen handbalwedstrijden, daarna gaat HV Grol naar koploper TVO om het deze tegenstander lastig te maken.