Home » Hoopvol begin voor Grolse Boys

Hoopvol begin voor Grolse Boys

365

GROENLO – Afgelopen zaterdag speelde Grolse Boys zijn eerste competitiewedstrijd uit tegen FC Winterswijk. Grolse Boys was, na de intensieve voorbereidingsperiode onder leiding van de gedreven nieuwe trainer Roy Tammel, benieuwd waar het zou staan. Van het elftal van vorig seizoen zijn namelijk nog maar zes spelers over. De nieuwe spelers komen vanuit de jeugd (Daan Schuurmans, Luc Berentsen en Menno ten Have) of van SV Grol (Edin Bicic, Pascal Brockotter en Robin Klein Gunnewiek).

In de voorbereiding bleek het elftal te groeien en werd het een steeds hechter team. Bovendien bleek het over veel veerkracht te beschikken, want in de bekerwedstrijd tegen DEO werd een 2-4 achterstand weggewerkt tot 4-4. Dat er uiteindelijk verloren werd (4-5) deed daar niet aan af. In Winterswijk trof Grolse Boys de nieuwe werkgever van Sander van Beckhoven, die vorig seizoen nog trainer bij Grolse Boys was. Dat gaf een speciaal tintje aan de deze seizoensopener.

De eerste helft ging gelijk op. Beide elftallen speelden vrij slordig en hadden (te) veel balverlies. De druk bij Grolse Boys was goed merkbaar, maar de inzet was hartverwarmend. Fysiek was FC Winterswijk echter duidelijk sterker. Uitgespeelde mogelijkheden deden zich niet voor in de eerste helft. Na de rust kregen beide teams pas een echt goede kans op een voorsprong. Uiteindelijk maakte Winterswijk de 1-0 na een hoge, diepe bal die niet goed verwerkt werd. Snel daarna werd het 2-0 uit een corner.

Grolse Boys ging achterin een op een spelen en nam veel risico om een aansluittreffer te bewerkstelligen. De ruimte en de kansen waren toen echter voor de thuisploeg. Ze kregen zeer goede kansen op een derde treffer, maar gelukkig voor Grolse Boys werden open kansen gemist en redde keeper Barry Janssen enkele keren prachtig. Daarna kwam Grolse Boys beetje bij beetje weer terug in de wedstrijd en toonde ze weer een geweldige veerkracht. Eerst kon Jorn Groot Zevert uit een voorzet van Nick Berentsen scoren en vijf minuten voor tijd maakte Pascal Brockotter op een mooie voorzet van Daan Schuurmans de 2-2.

Als Ronald Wagendorp op het laatst wat meer geluk had gehad, dan had het nog 2-3 kunnen worden. Maar dat was dan misschien wel teveel van het goede geweest. Grolse Boys was zeer content met een punt. Volgende week staat om 14.30 uur de volgende streekderby op het programma. Haarlo komt op bezoek. Dit team zal gebrand zijn op een overwinning, na een onnodig verlies tegen Oeken.