Home » Terechte nederlaag voor Grolse Boys

Terechte nederlaag voor Grolse Boys

462
WhatsAppFacebookLinkedInEmailShare

GROENLO – Afgelopen zaterdag speelde Grolse Boys thuis tegen SDS’55 uit Wekerom (bij Ede). Van te voren waren de verwachtingen niet al te hoog, want SDS had alleen nog maar verloren van koploper AFC Arnhem. Het was prachtig voetbalweer, want de wedstrijd werd gespeeld bij een temperatuur van 20 graden. En dat in november.

Grolse Boys begon niet al te best aan de wedstrijd. Er werd niet goed uitverdedigd en het team kwam flink onder druk te staan. Barry Janssen kon een mooie kopbal van SDS keren en toen kreeg Zouhair Chahboune een mooie kans, maar de bal kwam op de lat. Een mooi schot van Ronald Wagendprp kon de jonge keeper van SDS tegenhouden. Daarna moest Barry twee keer redden, maar bij die laatste keer werd de bal niet goed weggewerkt. Uiteindelijk schoot een verdediger de bal tegen een tegenstander aan, waardoor SDS vrij gelukkig op 0-1 kwam.

Ook daarna had SDS meer balbezit en werd het gevaarlijk voor de goal van Grolse Boys. Ondanks een nieuwe redding van Barry, werd het 0-2 nadat de bal bleef hangen. Uit een mooie uitbraak had Pascal Brockotter eigenlijk moeten scoren. Maar in plaats van zelf te schieten kwam zijn voorzet bij een tegenstander terecht. De ruststand was 0-2.

Direct na de rust kreeg Daan Schuurmans een mooie kans, maar de bal ging naast. Omdat Luc Berentsen niet echt lekker in de wedstrijd zat, was hij in de rust gewisseld door Khalid Chahboune. Na een kwartier spelen in de tweede helft werd Pascal gewisseld voor Jorn Groot Zevert. Niet lang daarna speelde Zouhair zich mooi vrij, maar werd hij in het strafschopgebied ten val gebracht. Grolse Boys kreeg een penalty, die door Khalid prima benut werd. Tussendoor schoot SDS nog een keer op de lat en redde Barry bij een vrije trap. Uiteindelijk werd het toch nog 1-3 en 1-4.

De tien minuten voor tijd ingebrachte Maikel de Paauw kon niet veel meer veranderen in de uitslag. Een langdurige krampaanval bij Martijn van de Wiel dwong Grolse Boys de wedstrijd met 10 man uit te spelen, maar dat lukte eigenlijk prima. Alles bij elkaar was het een vrij rommelige wedstrijd zonder echt mooi voetbal of mooi uitgespeelde kansen. De volgende week staat weer een thuiswedstrijd op het programma en wel tegen Oeken.