Weer ruime en terechte overwinning Grol 1

305

Net geen 2e periode titel

Na een lastige eerste helft met doelpunten van Wouter Rexwinkel en Mathijs Warnar, liep Grol in de tweede helft makkelijk uit naar een ruime 0 – 5 overwinning op tegen degradatie vechtend AD ’69 door doelpunten van Luc Berentsen, Wouter Rexwinkel en Max de Vries. Met deze overwinning eindigt Grol in de tweede periode zonder een verlieswedstrijd op de tweede plaats, één punt achter VDZ. Net dus geen periodetitel.

​Grol begon zonder de geblesseerde Michel Kamphuis en, door afwezigheid van Mart Willemsen, met Max de Vries en Ramon Landewers centraal achterin. In de eerste helft was dit nog even wennen en dit resulteerde dan ook in enkele kansen voor AD ’69. Wessel Baarslag speelde echter een foutloze wedstrijd en keerde het eerste schot van AD ’69 met de voet. Het tempo aan Grolkant lag laag, er was veel onrust in het spel en te veel ballen kwamen niet aan. AD ’69 kwam bijna nog op voorsprong. Een hoge voorzet vanaf de zijlijn van Dylan Bauhaus belandde op de lat.

De eerste kans voor Grol kwam pas na een half uur van de voet van Dudu die een belangrijke rol speelde deze wedstrijd. Zijn vrije trap werd maar ternauwernood door de kleine keeper Anthony Ikink overgetikt. Uit de daaropvolgende corner wist Anthony maar net de kopbal van Luc Berentsen voor de lijn op te pakken. Dit leek het sein voor Grol om door te drukken. Want even later werd een cornerbal van Dudu fraai door Wouter Rexwinkel bij de tweede paal binnengeschoten: 0 – 1. Grol voerde de druk verder op door een groot aantal hoge voorzetten. De ballen bereikten echter geen Grolspeler. Op slag van rust lanceerde Luc Berentsen met een fantastische strakke crosspass Mathijs Warnar. Mathijs ging richting keeper en schoof de bal perfect binnen: 0 – 2. Een ietwat geflatteerde ruststand, maar AD ’69 leek hiermee gebroken.

In de tweede helft kwam AD ’69 er niet meeer aan te pas. Slechts één kans voor de thuisploeg met een stuiterschot over het doel van Wessel Baarslag. De Grolverdediging gaf verder niets meer weg en had zelfs tijd en ruimte om met de aanval mee te doen. Vlak na rust kwam Grol op 0 – 3 door een strakke kopbal bij de tweede paal van Luc Berentsen over de keeper, uit wederom een cornerbal van Dudu. Tycho Riteco en Myron Baten mochten na een uur invallen. Zij waren veel bij het spel betrokken, maar wisten helaas niet te scoren. Grol was heer en meester en mocht de bal rustig rondtikken op de helft van AD ’69. Dit resulteerde in een fraaie 0 – 4: Wouter Rexwinkel werd diep gestuurd, sneed voor de verdediger langs, omzeilde de keeper en schoof laag binnen.

AD ’69 eindigde de wedstrijd met 10 spelers, door een blessure en het niet meer beschikbaar hebben van wissels. Wouter Rexwinkel leek vlak voor tijd nog de hattrick vol te maken. Maar arbiter Donners floot af voor buitenspel na een twijfelachtig vlagsignaal van de AD-grensrechter bij een teruggekopte bal van Jordy Oonk. Grol beloonde zichzelf daarna alsnog voor een goede tweede helft door ook nog met een mooie aanval de 0 – 5 te scoren. Een voorzet van Dudu werd door Jordy Oonk teruggekopt, waarna centrale verdediger Max de Vries vrij voor de keeper de bal binnen kon schieten.

Een mooie en terechte ruime overwinning op een niet sterk spelend AD ’69. Grol verstevigt hiermee de 5e plaats. En dus helaas net geen tweede periodetitel, ondanks het gelijke spel van DCS tegen Gendringen, omdat VDZ na een achterstand toch nog het benodigde puntje wist te pakken bij Trias.

Komende zondag 13 mei staat de uitwedstrijd tegen VDZ in Arnhem op het programma. Aanvang 14.00 uur.