28 april 2024
Home » HV Grol DS1-de Lutte DS1

GROENLO – De start van het handbalseizoen is een feit, ook voor dames 1 van HV Grol. Nieuwe speelsters, nieuwe trainster, andere manier van spelen, dus best wel spannend! Dan ook nog moeten starten tegen het team van de Lutte, een angstgegner van vorige seizoenen. De zenuwen speelden de dames wel wat parten, ook al was het begin van de wedstrijd best goed. Het tempo lag hoog en tot een stand van 2-2 ging het gelijk op, maar daarna liep de Lutte langzaam weg tot een ruststand van 10-17. Ze wisten de cirkel goed te vinden en de linkshandige opbouwer te lanceren, samen goed voor meer dan de helft van alle doelpunten.

De tweede helft was de dekking van HV Grol wat beter, maar wisten de speelsters van de Lutte de fouten van de thuisploeg in de aanval goed af te straffen door middel van snelle tegenaanvallen. Bij een van deze breaks kreeg Kim, de keepster van HV Grol, een bal van dichtbij tegen haar keel, waardoor keepster Sanne heel plotseling haar debuut mocht maken. Ze stond er meteen met 3 goede reddingen op rij! De wedstrijd was echter al gespeeld en zo werd het een duidelijke overwinning voor de gasten.

De eindstand was 18-30. Er zijn mooie acties gezien, maar ook zeker leerpunten, op naar de volgende pot. Op zondag 8 oktober speelt DS1 in Hengelo tegen B.W.O. DS1