30 april 2024
Home » Pijnlijke nederlaag voor Grol 1 tegen hekkensluiter Dalfsen 1.

Pijnlijke nederlaag voor Grol 1 tegen hekkensluiter Dalfsen 1.

47

GROENLO – SV. Grol 1 heeft zondag een teleurstellende nederlaag geleden tegen Dalfsen 1 in een cruciale wedstrijd voor klassebehoud. Ondanks een sterke start en een leiding van 2-1 bij rust, keerde het tij in de tweede helft, resulterend in een 2-4 verlies.

Grol begon de wedstrijd met hoge intensiteit en creëerde meerdere kansen in de eerste helft. Luc Berentsen speelde een sleutelrol door twee doelpunten te scoren en zijn team op voorsprong te zetten. Echter, na de rust miste Berentsen een cruciale kans om de wedstrijd op slot te gooien, wat het begin inluidde van een zwakke tweede helft voor Grol.

Dalfsen, die voorafgaand aan deze wedstrijd nog geen enkel duel had gewonnen, zag zijn kans schoon en kwam sterk terug. Met doelpunten van Joren Rietman en Yoren Dam namen zij de leiding over en verzekerden de winst door een penalty te benutten na een overtreding van Nick Oude Luttikhuis.

De nederlaag betekent een zware klap voor Grol, dat nu zijn directe klassebehoud in gevaar ziet komen en zich moet voorbereiden op een strijd in de nacompetitie.

Scoreverloop:

• 30e minuut: Luc Berentsen 1-0
  • 38e minuut: Stefan Jansen of Lorkeers 1-1
  • 45e minuut: Luc Berentsen 2-1
  • 50e minuut: Joren Rietman 2-2
  • 61e minuut: Yoren Dam 2-3
  • 65e minuut: Joren Rietman 2-4 (penalty)

Scheidsrechter Stan Endeman uit Luttenberg gaf gedurende de wedstrijd twee gele kaarten aan Dalfsen.

Grol staat nu voor een uitdagende serie wedstrijden tegen de top vier van de competitie, die cruciaal zullen zijn voor hun overleving in de klasse.