30 april 2024
Home » Ronde van de Achterhoek van start gegaan in Groenlo

Ronde van de Achterhoek van start gegaan in Groenlo

668

GROENLO – De internationale wielerkoers, Ronde van de Achterhoek, is vandaag om 12 uur van start gegaan vanaf de Ruurloseweg in Groenlo. Dit belangrijke sportevenement, dat door een grote menigte werd gevolgd, kent een parcours van maximaal 200 km en doorkruist acht Achterhoekse gemeenten.

De Ronde van de Achterhoek, een evenement waar ongeveer 25 teams aan deelnemen, heeft ook een karakteristiek parcours met bijna twintig gravelstroken. Dit jaar is er een bijzondere toevoeging aan het programma: naast de koers voor de internationale professionals krijgen gehandicapte sporters ook de kans om hun koers te rijden, een evenement genaamd “Uniek Sporten.”

De voorbereidingen voor deze ronde zijn tot stand gekomen door de samenwerking tussen Race en Tourclub Groenlo (RTCG), gemeente Oost Gelre, Achterhoek in Beweging, en de organisatie van de Ronde van de Achterhoek. Er werd veel werk verricht in de aanloop naar deze dag. Hierbij werd een beroep gedaan op de inzet van vele vrijwilligers van zowel de wielervereniging als andere verenigingen uit de stad.

De verwachting is dat de renners rond 16.33 uur zullen finishen op de Ruurloseweg, waarna de winnaars om 16.45 uur gehuldigd zullen worden.

De organisatoren benadrukken het belang van de veiligheid en adviseren toeschouwers om de geldende veiligheidsrichtlijnen in acht te nemen.