19 april 2024
Home » HV Grol DS4 – Minerva DS2

GROENLO – Op zondagmiddag 12 maart speelde dames 4 van handbalvereniging Grol tegen Minerva dames 2. Het was de derde ontmoeting tussen de twee teams dit seizoen. Helaas was het team van Grol deze keer niet compleet vanwege blessures. Gelukkig konden midweekspeelster Wendy en A-jeugdspeelster Fleur invallen en het team versterken.

De vorige twee wedstrijden tegen Minerva werden gewonnen, dus er was goede hoop op een nieuwe overwinning. In de eerste zes minuten werd er door beide teams niet gescoord en was het aftasten hoe een voorsprong opgebouwd kon worden. Sylke vond een manier door twee keer kort achter elkaar van afstand te scoren. Minerva had echter een gevaarlijke opbouwster en lastig te verdedigen cirkelspeelster in het team, waardoor ze de score gelijk wisten te trekken. Minerva bewoog veel en Grol had hier moeite me, waardoor Minerva meerdere keren het doel wist te vinden. Joyce scoorde twee keer mooi vanaf de cirkel, waardoor de ruststand op 4-7 uitkwam.

In de rust werd afgesproken meer te gaan lopen, de bal zorgvuldig af te spelen en goed uit te stappen op de opbouwers. Grol scoorde vlot 3 keer waardoor ze de aansluiting weer vonden. Helaas volgde er een periode waarin Minerva maar liefst 7 doelpunten op rij maakte, onder andere door een break-out en een penalty. Grol bleef echter vechten en vooral in de verdediging lukte het steeds beter. In de aanval misten ze scorende opbouwers, maar er werden toch goede aanvallen uitgespeeld waarbij de thuisploeg nog 4 keer scoorde, onder meer door de oplettendheid en snelheid van Mariska. De eindstand kwam op 11-17.

Hoewel Grol teleurgesteld was door het verlies, waren ze wel blij met het doorzettingsvermogen en de inzet van het team. Op zondag 19 maart spelen ze thuis tegen Pacelli om 11.35 uur.