16 april 2024
Home » HV Grol D1 – DFS D1

GROENLO – Handbalvereniging Grol ontving afgelopen afgelopen zondag DFS D1 in sporthal Den Elshof voor een spannende wedstrijd. Met de uitwedstrijd in het geheugen, waarin HV Grol ruim had verloren, waren de verwachtingen hooggespannen. De coaches van de D-jeugd hadden de dag ervoor nog een workshop spelvisie E- en D-jeugd bijgewoond in Gaanderen, waarbij het onderscheppen van de bal centraal stond. Dit was iets nieuws voor de meiden en het zorgde in het begin voor enige chaos.

In de eerste helft had HV Grol moeite met de verdediging van DFS en wist de aanval niet goed op gang te komen. DFS maakte dankbaar gebruik van de situatie en liep snel uit naar een 5-0 voorsprong. Halverwege de eerste helft werd er teruggegrepen naar het oude vertrouwde spel en dit pakte goed uit. De aanvalsmachine van HV Grol kwam langzaam op gang en de meiden wisten enkele mooie aanvallen op te zetten. De ruststand was 2-8 in het voordeel van DFS.

Tijdens de rust kregen de meiden een peptalk van de coaches Lorin en Ivo. De verdediging stond de tweede helft als een huis en de aanvallen werden mooi afgerond. Halverwege de tweede helft stonden de meiden nog maar 3 doelpunten achter en er werd volledig voor de winst gegaan. Helaas stond het vizier nog niet op scherp en werden er enkele loopfouten gemaakt. De eindstand was 9-10 in het voordeel van DFS.

Op basis van de tweede helft was een gelijkspel meer dan verdiend geweest, maar desondanks gaf het getoonde spel de burger moed.

Komend weekend mogen de dames het in Gaanderen opnemen tegen de meiden van Minerva, dit belooft een leuke gelijk opgaande wedstrijd te worden.